sluit scherm

Berichten archief

Informatie over het milieuconvenant IMT (tonen tot en met: 31-12-2010)

In het werkboek vindt u geen verwijzing naar het convenant voor de rubber- en kunststofverwerkende industrie. Het convenant IMT loopt tot eind 2010. Op de internetsite van FO-Industrie leest u informatie over het convenant. Klik hier voor meer informatie


Werkboek weer actueel (tonen tot en met: 30-9-2009)

Het werkboek milieumaatregelen is geactualiseerd. Bedrijven die een milieuplan willen opstellen of aan de slag willen met de milieumaatregelen kunnen het werkboek gebruiken. Lees in de flyer meer over de milieuplannen, het werkboek en de toekomst van het convenant.


De MVO-scan ook voor u! (tonen tot en met: 31-12-2008)

De MVO-scan geeft bedrijven inzicht in de mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen oftewel duurzaam ondernemen binnen het bedrijf. Bij de scan vindt u praktische voorbeelden en nuttige tips om MVO binnen uw bedrijf verder in te voeren.
 
De MVO-scan kan door alle bedrijven gebruikt worden. Speciaal voor de leden van de NRK kan de scan ook gebruikt worden om mee te dingen naar de PRIMA ondernemen award, een prijs die de NRK uitlooft aan het bedrijf dat goed presteert op het gebied van duurzaam innoveren. Meer informatie.


Actualisatie werkboek milieumaatregelen (tonen tot en met: 31-12-2008)

De actualisatie van het werkboek milieumaatregelen is in volle gang. De werkzaamheden worden medio 2008 afgerond.
De bedoeling was om bij de start van de nieuwe ronde milieuplannen het vernieuwde werkboek te presenteren. Door vertraging in het MJA3-traject verschuift het opstellen van de plannen en hiermee de presentatie van het werkboek in specifieke informatiebijeenkomsten. Ondanks de vertraging komt het geactualiseerde werkboek medeo 2008 beschikbaar.
 
We houden u op de hoogte over het nieuwe milieuplan. Gestreefd wordt het plan in dezelfde periode als het energiebesparingsplan van de MJA3 op te stellen. 


Inzet van recyclaat (tonen tot en met: 31-7-2008)

Dit rapport geeft aan hoe bedrijven kunnen omgaan met het rubber- en kunststofafval zowel aan de afvoerkant als aan de inzetkant van het afval. De bedrijven kunnen aan de hand van de ontwikkelde informatie een afvalplan opstellen. Daarnaast kunnen bedrijven invulling geven aan het verbredingsthema ‘energiezuinige productontwikkeling’ binnen het MJA2-programma.


BMP-1plus (tonen tot en met: 30-1-2007)

Vanaf juli 2006 kunnen bedrijven aan de slag met het opstellen van het BMP-1 plus. Hiervoor worden een aantal hulpmiddelen beschikbaar gesteld:
  • BMP-1plus tabel
  • maatregeloverzicht
  • invulinstructie

U kunt deze documenten downloaden van www.fo-industrie.nl 


Doe mee met het e-MJV (tonen tot en met: 1-10-2005)

Bedrijven die een BMP hebben opgesteld kunnen in 2005 voor het eerst een milieujaarverslag opstellen. In een milieujaarverslag rapporteert u over het uitvoeren van maatregelen uit het BMP. U kunt hiervoor gebruik maken van het elektronisch milieujaarverslag (e-MJV). Voor bedrijven die niet via de elektronische weg het verslag in kunnen of willen dienen, is een papieren versie beschikbaar. Neemt u daarvoor contact op met de helpdesk van FO-Industrie, telefoon 070-3120360 of per email emjvhelpdesk@fo-industrie.nl.
 
Ook met vragen over het invullen van het milieujaarverslag kunt u hier terecht.
 
Klik hier voor meer informatie over het e-MJV.


Voortgangsrapportage = milieujaarverslag (tonen tot en met: 3-6-2005)

Zoals u ziet is de naam van het jaarlijkse verslag veranderd van voortgangsrapportage in milieujaarverslag. Dit om gelijke tred te houden met de benaming die door andere bedrijfstakken wordt gebruikt en aan te sluiten bij de naamgeving van het e-MJV. e-MJV staat voor elektronisch milieujaarverslag. Klik hier voor meer informatie over het e-MJV.


Samenwerken is een kunst (tonen tot en met: 8-12-2004)

Het "Werkboek milieumaatregelen Rubber- en kunststofverwerkende industrie" bevat vele ideeën om bedrijven te verbeteren op het gebied van milieu en op financieel vlak. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de geboden kansen, biedt synergie meerwaarde. Uit onderzoek van EZ en de Federatie NRK blijkt dat steeds meer kunststofbedrijven zijn gaan samenwerken. In deze brochure staat beschreven hoe de rode draad loopt door deze samenwerking. Het is bedoeld om u te inspireren bij het nemen van milieumaatregelen.
Klik hier voor de brochure.